Maak geschiedenis mee door VR te gebruiken


Virtual Reality (VR) is een hulpmiddel dat kan worden gebruikt voor volledige onderdompeling in een aantal verschillende ervaringen. Naarmate VR-toepassingen realistischer worden, is het mogelijk om VR-gebruikers de kans te geven nieuwe ervaringen op te doen.

Een van de meest populaire nieuwe applicaties die VR-gebruikers gebruiken, is een app genaamd ‘Timelooper’. Met deze applicatie kunnen individuen zich volledig onderdompelen in historische scènes uit het verleden.

Terug de geschiedenis in

Timelooper is niet de enige manier om geschiedenis te ervaren vanuit het perspectief van VR. Op YouTube kun je ook meeslepende films vinden. In de Timelooper-app kun je in ieder geval de volgende historische gebeurtenissen bekijken:

Ervaar de inauguratie van Washington in het jaar 1789. Deze film werd op locatie gefilmd in klederdracht en het is echt een uniek moment in de geschiedenis waar je een stap terug kunt doen en de inauguratie van de eerste president van de Verenigde Staten kunt ervaren.

Niemand wil terugdenken aan de aanval op Pearl Harbour, wat een verschrikkelijke gebeurtenis was.

Dankzij een TIME magazine-ervaring die die op YouTube is gepubliceerd, is het nu mogelijk. In een 360°-video kun je naar een veteraan luisteren die zijn ervaring over de aanval opnieuw vertelt in een prachtige hulde aan degenen die hun leven verloren hebben. Hoewel dit een korte ervaring is, kan het echt een impact hebben.

Andere momenten in de geschiedenis

Deze ervaring dateert uit het jaar 1980. Het is een 360°-video over hoe het zou zijn om naar het John Lennon Memorial te gaan. Met scènes die op dat moment werden gefilmd en in een 360°-ervaring zijn gemaakt, bezoek je John Lennon’s Memorial. Je bent net een tijdreiziger. Deze ervaring is speciaal voor de Timelooper-app gemaakt.

In de Dunkirk VR Experience, ook door Time magazine gepubliceerd, kun je een reis van vier minuten maken. Deze vier minuten zijn vol over hoe de stranden van Duinkerke eruit zagen tijdens de bevrijding van de geallieerde troepen.

Deze ervaring plaatst je op het strand met geallieerde troepen terwijl je wacht om opgehaald te worden. Het kan rondspoken, maar een ongelooflijke VR-ervaring om te bezoeken. Het is gemaakt als een voorbeeld voor de Dunkirk-film van Christopher Nolan. Hierdoor bevat het veel van dezelfde kostuums en geluiden die in de film werden gebruikt.

Vikings – niet de serie

Zie hoe een echte Viking-strijd eruitzag door de ogen van een 360° camera. Met een gigantische groep van 600 re-enactors, allemaal gewapend met echte bijlen en zwaarden, kun je zien hoe een echte Vikingstrijd eruit zou zien. National Geographic filmde deze re-enactment tijdens het Wolin Festival. De geluiden en de beelden geven je het gevoel alsof je er echt zelf bij bent.