Wat zijn de meest populaire videogames in onze geschiedenis?


Videogames zijn eigenlijk nog helemaal niet zou oud, maar hebben binnen een hele korte tijd al onze harten weten te veroveren! Het begon allemaal in oktober van het jaar 1958, toen William Higinbotham de eerste videogame maakte. Het is de voorloper van het spel ‘Pong’, wat in de zeventigerjaren geschiedenis schreef. Het spel heette heel simpel: ‘Tennis for Two’.

Pong

Tennis for Two heeft geen geschiedenis geschreven zoals Pong dat heeft gedaan voor één hele simpele reden: William was een fysicus die voor een tentoonstelling dit spel maakte. Hij dacht nooit dat hij de voorvader van alle spellen zou worden. Vandaar dat pas zo’n tien jaar later de eerste echte videospellen werden ontwikkeld. 

Het is altijd een interessante vraag: waar zouden wij zijn als William verder was gegaan en Tennis for Two zo populair werd als Pong, alleen dan tien jaar eerder? De ontwikkeling van videospellen zou dan nu een heel stuk verder zijn! En nu ga ik verder met het bespreken van de andere populairste videogames in onze geschiedenis.

Nintendo

Mario, wie kent hem niet? Mario, Mario en natuurlijk Luigi. De twee Italiaanse broers zijn wereldbekend en hebben de harten van vele veroverd. Telkens opnieuw proberen ze Peach te redden, of om geesten te vangen. Luigi heeft namelijk zijn eigen serie, naast de vele van Mario. Vroeger heette Mario simpelweg ‘jumping man’, maar dat behoort tot de geschiedenisboeken van Nintendo.

Nintendo heeft vele hits op haar naam staan; Legend of Zelda, Pokémon, Donkey Kong en Kirby om een paar te noemen. Daardoor heeft Nintendo de bestverkopende franchise ter wereld op haar naam staan. Maar Nintendo is natuurlijk niet het enige bedrijf dat de harten van spelers heeft weten te vullen.

Majang en Riot

Klink ontzettend veel op het Chinese spel Mahjong, waar het misschien ook wel van afgeleid is. Notch richtte Majang op en wist het spel Minecraft te ontwikkelen. Doordat de code in Java is geschreven, is het relatief makkelijk om in het spel wijzingen aan te maken. Door de vrijheid van het spel zelf en door het feit dat spelers daarbovenop nog meer wijzingen in het spel kan aanbrengen zorgt ervoor dat het spel nog steeds  onverminderd populair is.

Een tijdje geleden kwam ook het spel League of Legends uit. Veel zagen het toen en zien het nog steeds als een kopie van Dota en een slechte versie van Dota 2, maar League blijft onverminderd populair en wist tot nu toe elk jaar op jaar steeds groter te worden. Er is natuurlijk een einde aan groei van een spel, maar League heeft die grens nog steeds niet gehaald! Wat denken jullie? Wat is volgens jullie het populairste spel?